Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szigliget linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Szigliget képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: szigliget.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 102 db
3D-s Fotók a Várról

3D-s Fotók a Várról

Az oldalon Magyar várak és a Szigligeti Vár térhatású 3D-s fotóit találjuk. Vígvári Tamás készítette a képeket. Továbbá egy rövid történeti leírási is olvashatunk. Idézet a leírásból: "A Balaton-felvidéken a kéklő vízre néző meredek hegycsúcsra emelte a tatárjárás utáni nagy várépítési korszakban erősségét Favus, szentmártoni apát. Legkorábbi részei a kettős torony között építtetett palotaszárny és az azokat övező kőfalak voltak, ami annyira megtetszett IV. Béla királyunknak, hogy felépülése után, 1262-ben cserével megszerezte magának. Később a veszprémi püspökség mondhatta magáénak, majd gyakran váltakoztak urai. Az évszázadok alatt fokozatosan alakították ki védőműveit, melyek a XVI. századra elérték az alacsonyabb fennsíkot."

Ágnes Nyaralóház

Ágnes Nyaralóház

A ház fűthető, egész évben nyitva. Szívesen fogadjuk a vendégeket egy -két éjszakára is. A Balaton partjától 900 méterre, csendes, nyugodt környezetben várjuk a pihenni és kikapcsolódni vágyó kedves vendégeinket.

Állatorvos Veszprém megyében

Állatorvos Veszprém megyében

Állatorvosok Veszprém megyében. Az oldal ismerteti az orvosok pontos címét és elérhetőségeiket. Továbbá más megyék állatorvosai is megtalálhatóak a weboldalon.

Általános Iskola

Általános Iskola

Szigligeti Közösfenntartású Általános Iskola: Az iskola történetének legrégebbi emlékei a század elejére nyúlnak vissza, a tantermek akkor a vár alatt lévő épületben kaptak helyet. A mai általános iskola Szigliget község központjában helyezkedik el, két település - Szigliget, Hegymagas községek - önkormányzata tartja fenn. Tantermek száma: 10. Az iskola környezete szép, sok zöld terület, az épület előtti park, a mögötte lévő kézilabda és futballpálya tág teret biztosít a gyermekek mozgásigényének. Pedagógiai alapelveink: gyermekközpontúság, személyiség-központú oktatás-nevelés, nyitottság. Biztosítani kívánjuk a tanulók részére a - kötelező feladatok mellett - azoknak a korszerű ismereteknek az alapjait, amelyek ma mind a továbbtanulásban, mind a munkahelykeresésnél elengedhetetlenül fontosak. Kiemelt oktatási feladatok: idegennyelvoktatás, informatika, sport. Kötelező idegen nyelv a német, melyet a kommunikatív nyelvoktatás módszereivel 2. osztálytól sajátíthatnak el a tanulók.

Ántsz Tapolca

Ántsz Tapolca

Ántsz Közép-dunántúli Regionális Intézete Taplocai Kirendeltségének weboldala. Az oldalon megtalálhatóak az Ántsz elérhetőségei, ügyfélfogadási idő és egyéb információk. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) állami költségvetésből működtetett központi hivatal, amely irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi (különösen a környezet- és település-, élelmezés- és táplálkozás-, gyermek- és ifjúság-, sugár-egészségügyi, kémiai biztonsági), a járványügyi, az egészségfejlesztési (egészségvédelmi, egészségnevelési és egészségmegőrzési), az egészségügyi és igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást. A Szolgálat élén az országos tisztifőorvos áll, aki feladatait az egészségügyi miniszter közvetlen irányításával látja el. A háromszintű Szolgálat központi szerve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH). Az OTH szervezetéhez tartoznak a szakmai-módszertani feladatokat ellátó országos intézetek. A szervezeti struktúrában első szinten a kistérségi, a második szinten a regionális intézetek helyezkednek el.

Apeh Tapolca

Apeh Tapolca

A weboldalon megtalálhatja igazgatóság ügyfélszolgálatait, kirendeltségeit, azok ügyfélfogadási rendjét, elérhetőségeit, szolgáltatásait. Külön linkben adnak tájékoztatást ügyintézési helyeikről, állás kínálataikról, és helyi aktuális híreikről. A honlappal az a szándékuk, hogy az adózásban partnerei legyenek ügyfeleiknek, - a személyes ügyintézésen túl - azzal, hogy gyors pontos szakszerű információk megjelenítésével tájékoztatást nyújtsanak helyi elektronikus oldalaikon is.

Appartement Szigliget

Appartement Szigliget

Otthonos, nádtetős vendégházunk szőlőskertekkel és nádasokkal övezett területen található, 15-20 perces sétaút távolságra a strandtól. A kertben található pavilonból gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra. "Egy igazi oázis kicsiknek és nagyoknak egyaránt" 3 apartman, egy tradicionális borospince és 3 zárt parkoló szolgálja a vendégek kényelmét. Mindegyik apartman a kertből nyíló külön bejárattal rendelkezik. "Zöld apartman" 2 személy részére (egy szinten): nappali és háló egyben franciaággyal, erkély, zuhanyzó/WC és teljesen felszerelt konyha. "Piros apartman" 4 személy részére (két szinten): nappali teljesen felszerelt konyhával, zuhanyzó/WC, egy hálószoba franciaággyal és egy hálószoba két személy részére. "Kék apartman" 2 személy részére (két szinten): nappali teljesen felszerelt konyhával, zuhanyzó/WC, hálószoba két személy részére. Az apartmanok felszereltsége: wlan, központi fűtés, műholdas TV, hideg/meleg víz, villanytűzhely, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, konyhai edények, törlőkendő, törölköző, ágynemű és kerti bútorok. Nyitva tartás: egész évben!

Aranypatkó Vendéglő

Aranypatkó Vendéglő

"Természet és Ember harmóniája itt ez a táj, hazája már évtizedek óta szőlőnek és bornak, amelyben a régiek szerint a kialakult vulkánok tüze ég tovább. Itt a Vulkánok Völgye, ahol a talaj és a napfény, a tó víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő Emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. De ahány lanka, domboldal és völgy, annyi féle íz, zamat a Balaton part Észak-nyugati szegletében. Probus római császár és e varázslatos tájat otthonná választó magyarok hagyatéka ez a borvidék, amely túlélve a történelem viharait, a szőlőbe és borba vetett változatlan hittel, odaadással ontja évről-évre folyékony aranyát. A hegyoldalak hűs, titokzatos pincéi, a hegyek lábainál megbúvó apró falvak rejtik a "vulkánok aranyát", s a többi értéket és kincset, amelyet örökül hagytak nekünk a századok. A legenda szerint a Jóisten örömében teremtette e tájat. A rég kihűlt, de máig kecses, méltóságteljes bazaltkúpok hűséges tanúi évmilliók eseményeinek.

Avasi Templomrom

Avasi Templomrom

Avasi templomrom készült link. Idézet a tartalomból: A római korban egy épület állt itt, amit az 1958-ban feltárt, toronyhoz tartozó templomrom hajójának falaiban látható, halgerinc szerűen rakott kövek bizonyítanak. Ezt a fajta falszövetet a rómaiak alkalmazták, a hazai középkori épületekben, romokban hasonlót nem Valószínűleg ez időben már hanyatlóban volt a régi település, mely az 1420-ban írt oklevél szerint a XV. század elején már teljesen elnéptelenedett. Pusztulása már a török támadásai során /1558/ megkezdődött, s helyzete a hódoltság alatt csak tovább romlott. Az elnéptelenedett falu templomát az ország töröktől való felszabadítása után sem állították helyre, s az tovább pusztult. Köveit a falu házainak építéséhez hordták el. Szigliget újratelepülése a mai falu helyén, a vár alatt indult meg erőteljesebben a 18. században. Ilyen régi építményekhez általában mindenhol fűződnek hiedelmek, legendák. Ez alól az Avasi-torony sem kivétel. Ehhez a templomhoz a kőkecske legendája fűződik.

Hirdetés
Bakony Volán Zrt.

Bakony Volán Zrt.

A Bakony Volán Zártkörűen Működő Közlekedési Részvénytársaság Tisztelt látogatónk, kérem tekintse meg bemutatkozásunkat. Remélem, hogy oldalainkat böngészve sok hasznos információhoz tudjuk Önt juttatni mind a menetrendi, mind egyéb szolgáltatásainkhoz kapcsolódó tájékoztatással. Érdekesség a városok közlekedését bemutató interaktív térkép. Társaságunkat ezúton szeretném az Ön figyelmébe ajánlani. A Bakony Volán Zrt. alapvetően Veszprém megye északi területének közúti tömegközlekedési igényeinek ellátását biztosítja. A Bakony közelségét nemcsak nevünkben, mindennapjainkban is érezzük. Páratlanul szép, ám kalandos útjai, szeszélyes természeti erői szinte az év minden szakaszában tartogatnak számunkra erőpróbákat. Ezekkel nap mint nap úgy kell megbirkóznunk, hogy az utasaink előtt észrevétlen maradjon. Feladataink nem érnek véget a hegy lábainál. Térségünket a megye és az egész ország tömegközlekedési hálózatába is be kell kapcsolnunk. Stratégiánkat megismerve látni fogja, hogy számtalan összetett feladat megoldása vár ránk. Teljesítésükhöz magasan képzett szakembereink mellett az Ön támogatására is számítunk.

Balaton Volán Zrt.

Balaton Volán Zrt.

A Balaton Volán Személyszállítási Zrt jelenlegi szervezeti formában 1998. január 1-től tevékenykedik. Alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik. Az alapfeladatok mellett a helyi adottságokat figyelembe véve a társaság egyéb kiegészítő műszaki tevékenységet végez. A társaság 178 autóbusszal szolgálja ki a helyi, helyközi és különjárati igényeket.

Balaton.hu

Balaton.hu

A Balaton.hu oldalán a Tó és 30 km-es körzetére vonatkozó, folyamatosan bővülő turisztikai, kulturális és gazdasági információk között tallózhat és foglalhat szállást. Balaton Média és Információs Központ weboldala.

Balatoni Hajózási Rt.

Balatoni Hajózási Rt.

Balatoni Hajózási Rt. hivatalos oldala. A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 150 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése. A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadóképességű vitorlás bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait. A menetrend szerinti járatokon kívül sétahajók, diszkóhajók és igény szerint különhajók indulnak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvényhajóink, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állunk megrendelőink rendelkezésére.

Balatoni Harcsák

Balatoni Harcsák

Balatoni harcsák egy weboldal a harcsafogásról. A harcsa Kárpát-medence egyik legnagyobbra növő őshonos ragadozó hala, amelyet ízes, szálka nélküli húsa miatt sokan kedvelnek. Magyarországon megtalálható minden olyan folyóban és állóvízben, ahol előfordulnak mély, gödrös részek, bedőlt fák, kőrakások, elsüllyedt hajók, amelyek árnyékában a ragadozó biztosan rejtőzhet. A Duna-Tisza-csatornából albínó példányai is előkerültek.Többnyire társasan, a fenék közelében él, 5-20 fős csoportokban. Mindig lesből, főként éjjel támadó, rendkívül falánk ragadozó. Kisebb példányai főként hallal, rákokkal, piócákkal, puhatestűekkel táplálkoznak, a nagyobbak vízközelben élő kétéltűeket, emlősöket, vízimadarakat is zsákmányolnak. Rablásai rendszerint nem láthatóak, szürkületkor azonban sokszor hatalmas vízörvényeket keltő forgásaival kelti fel a szemlélődő figyelmét. Ilyenkor, sokszor szinte lassított felvételként mozogva jön a felszínre, gyakran látható a lassan mozgó állat hatalmas feje és teste is.

Balatoni Horgász

Balatoni Horgász

Portálon sok mindent találhatsz a Balaton horgászatáról/halászatáról, halakkal kapcsolatos adatokról, és még sok másról. Remélem tetszik majd az oldal és nézz vissza később is!

Balatoni Információk

Balatoni Információk

Minden ami Balatonnal kapcsolatos: élővilága, tájak, természetvédelem, vízhőmérsékleti és időjárás-előrejelzések, vízi mentők, viharjelzés, kompmenetrend Szántód-Tihany között, balatoni hajózásmenetrendek, kikötők, kialakulása történelem, kultúra és a balatoni települések leírása.

Balatoni programok 2010

Balatoni programok 2010

A Balaton Aranykora Alapítvány balatoni hírek oldalai. Balatoni programok 2010. Szigligeti Várkapunyitó: Dátum: 2010-04-10-2010-04-11 Zászlós, dobos bevonulás. Köszöntő és bevezető beszéd.Íjász bemutató. Egy teljes sereg harc közbeni hadrendbeállását majd együttműködését ábrázolja."Hajítófegyverek vészes süvöltését hallám!" Kelevéz és csatakereszt hajítások.

Tuti menü