Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Intézmények Szigligeten képes leírás - Szigliget.tlap.hu
részletek »

Intézmények Szigligeten - Szigliget.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szigliget.tlap.hu » Intézmények Szigligeten
Keresés
Találatok száma - 6 db
Általános Iskola

Általános Iskola

Szigligeti Közösfenntartású Általános Iskola: Az iskola történetének legrégebbi emlékei a század elejére nyúlnak vissza, a tantermek akkor a vár alatt lévő épületben kaptak helyet. A mai általános iskola Szigliget község központjában helyezkedik el, két település - Szigliget, Hegymagas községek - önkormányzata tartja fenn. Tantermek száma: 10. Az iskola környezete szép, sok zöld terület, az épület előtti park, a mögötte lévő kézilabda és futballpálya tág teret biztosít a gyermekek mozgásigényének. Pedagógiai alapelveink: gyermekközpontúság, személyiség-központú oktatás-nevelés, nyitottság. Biztosítani kívánjuk a tanulók részére a - kötelező feladatok mellett - azoknak a korszerű ismereteknek az alapjait, amelyek ma mind a továbbtanulásban, mind a munkahelykeresésnél elengedhetetlenül fontosak. Kiemelt oktatási feladatok: idegennyelvoktatás, informatika, sport. Kötelező idegen nyelv a német, melyet a kommunikatív nyelvoktatás módszereivel 2. osztálytól sajátíthatnak el a tanulók.

Önkormányzat

Önkormányzat

Szigliget község önkormányzatának hivatalos weboldala. Információk a településről és a környékről. Jelenlegi polgármester: Balassa Balázs és alpolgármester: Békefi Péter.

Posta  Szigligeten

Posta Szigligeten

Szigligeti postáról általános információk a Vendégváró.hu weboldalán. A posta nyitvatartási, elérhetőségei, címe.

Rendőrség Szigliget

Rendőrség Szigliget

Szigligeti körzeti megbízotti irodája a magyar rendőrség weboldala ... ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG, 1139 Budapest, Teve utca 4-6. (107, 112) ORFK központi telefonszám: 06 (1) 443-5500, BRFK központi telefonszám: 06 (1) 443-5000, PMRFK központi telefonszám: 06 (1) 443-5800, ORFK Telefontanú (bűncselekmények): 06 (80) 555-111, BRFK SMS-vonal hallássérülteknek: 06 (20) 9000-107 ...

Strand Szigligeten

Strand Szigligeten

Szigliget - Községi strand A szigligeti fürdő kialakítása 1930-ban kezdődött, az akkor alakult fürdőegyesület kezdeményezésére. Mára a környék egyik legnépszerűbb strandja lett, mely gyönyörű környezetben fekszik a félsziget csücsként. Elsősorban családias légkörével vált vonzóvá a vendégek számára. Különösen kedvelik a kisgyermekes családok, homokos medre miatt. A strand teljes zöldterülete 18.000 négyzetméter, a kiszolgáló épületeket 2004-ben újították fel. Kültéri és beltéri zuhanyzók, mozgáskorlátozottak részére is kialakított illemhelyek, zuhanyzók, valamint gyermekpancsolók, röplabda-, homokfoci-, streetball pályák állnak a vendégek rendelkezésére. A strandon két kulturált kisvendéglő, két büfé, fagylaltozó, két ajándék üzlet és egy élelmiszer bolt található. A parkolás a strand környékén ingyenes. A 2008-as szezon előtt a szokásos karbantartáson kívül építettek két öltözőfülkét a parton, valamint feltöltötték, befüvesítették a mélyebben fekvő strandterületeket, felújították a strandjátszóteret, a 2009-es nyárra kisebb felújítások mellett egy többfunkciós homokos sportpályát alakítanak ki, ahol kézilabdázni, focizni, röplabdázni is lehet.

Vitorláskikötő Szigliget

Vitorláskikötő Szigliget

Vitorláskikötő Szigliget A Balatoni Hajózási Rt. április 1-től november 30-ig 10 nagyobb és 11 kisebb befogadóképességű vitorláskikötővel várja a vitorlázókat. Szántódrév és Tihanyrév kivételével minden kikötőnk igénybe vehető túrázás alkalmával. Valamennyi kikötőnkben egyidejűleg 5-10 vendéghajót tudunk fogadni. Éves bérlőink az úgynevezett kikötői háromszöggel és mágneskártyájukkal további díj fizetése nélkül használhatják kikötőinket. Javaslom, hogy a Szigligetre behajózni szándékozók a nyílt víz felől közelítsenek a bejárathoz. Kelet felől a nádfal előtt homokpadot találhatunk, nyugati irányból pedig a strand előtt sekély a víz. A bejárat elég szűk, ezért ajánlatos középen behajózni. Szigligeten tíz vendéghellyel rendelkezünk, ez csúcsidőben elég kevés. Ajánlatos kikötés előtt telefonon bejelentkezni és ily módon biztosítani a kikötési helyet. Szigliget minden széljárásban biztonságos hely, de a keleti és déli szelek - természetesen az erősebbek - a vendéghelyeken megmozgatják a hajókat, és ez néha kellemetlen lehet. Benn a marinában étkezési lehetőség van.

Tuti menü