Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Éttermek képes leírás - Szigliget.tlap.hu
részletek »

Éttermek - Szigliget.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szigliget.tlap.hu » Éttermek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Aranypatkó Vendéglő

Aranypatkó Vendéglő

"Természet és Ember harmóniája itt ez a táj, hazája már évtizedek óta szőlőnek és bornak, amelyben a régiek szerint a kialakult vulkánok tüze ég tovább. Itt a Vulkánok Völgye, ahol a talaj és a napfény, a tó víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő Emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. De ahány lanka, domboldal és völgy, annyi féle íz, zamat a Balaton part Észak-nyugati szegletében. Probus római császár és e varázslatos tájat otthonná választó magyarok hagyatéka ez a borvidék, amely túlélve a történelem viharait, a szőlőbe és borba vetett változatlan hittel, odaadással ontja évről-évre folyékony aranyát. A hegyoldalak hűs, titokzatos pincéi, a hegyek lábainál megbúvó apró falvak rejtik a "vulkánok aranyát", s a többi értéket és kincset, amelyet örökül hagytak nekünk a századok. A legenda szerint a Jóisten örömében teremtette e tájat. A rég kihűlt, de máig kecses, méltóságteljes bazaltkúpok hűséges tanúi évmilliók eseményeinek.

Borkóstoló Eszterházy Borpincében

Borkóstoló Eszterházy Borpincében

A Szigligeti Eszterházy Pince az Eszterházy grófok egykori borpincéjében a borkultúrához kapcsolódó tárgyi emlékek bemutatásával, borkóstolókkal, színvonalas magyaros folklór programokkal várja az idelátogatókat.

Rigoletto Pizzéria

Rigoletto Pizzéria

A Szigligeti Vár, egykori királyi tulajdon, jelzi a 71-es útvonalon utazóknak az utat Szigliget főtere felé. Ebben a romantikus környezetben, a strandfürdő felé vezető út baloldalán fedezheti fel Rigoletto Caffé Pizzériánkat. Kényelmesen leparkolhat gépkocsijával az Eszterházi-kastély kőkerítése mellett kialakított parkolóban. Itt ebben a történelmi hangulatban várjuk Önt és családját naponta, eredeti olasz ízeinkkel.

Szőlőkert Vendéglő és Panzió

Szőlőkert Vendéglő és Panzió

Az Óvár, a "Királyné szoknyája" mellett, 4oo m-re a strandtól található hangulatos vendéglő. A konyha típusa magyaros.

Tuti menü