Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borászat Szigligeten képes leírás - Szigliget.tlap.hu
részletek »

Borászat Szigligeten - Szigliget.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szigliget.tlap.hu » Borászat Szigligeten
Keresés
Találatok száma - 6 db
Eszterházy Pince

Eszterházy Pince

A Szigligeti Eszterházy Pince hivatalos lapja. A szigligeti Eszterházy Pince az Eszterházy grófok egykori borpincéjében a borkultúrához kapcsolódó tárgyi emlékek bemutatásával, borkóstolókkal, színvonalas magyaros folklór programokkal várja az idelátogatókat.

Güns Pince

Güns Pince

Szigligeten egy szőlőhegy közepén, 100 éves, felújított házban találhatók szobáink, külön fürdőszobával, közös konyhával, az udvaron fürdőmedencével. A ház alatt borospince található, amelyben vendégeink hangulatos körülmények közt kóstolhatják meg borainkat. Kapcsolattartó: Güns Katalin Beszélünk németül és angolul is! További információ a weboldalon.

Pupos Pince

Pupos Pince

Pupos családi pincészetének szolgáltatásai: Borvásárlás , kóstolással, díszcsomagolás, házhoz szállítás névre szóló palackozás bor, ajándék, egyéb értékesítés.

Szent Antal Pince

Szent Antal Pince

Szigliget a Tapolcai-medence déli részének egyik legszebb és leglátogatottabb kirándulóhelye, a badacsonyi borvidék része. A kis falu és a tanúhegyek között tornyosuló középkori vár mindig is kedvelt úti célja volt a kirándulóknak. A vidék jellegzetes őshonos szőlőfajtái az egyedülálló természeti adottságoknak köszönhetően váltak híressé. További információ a weboldalon.

Szent György Borház

Szent György Borház

A romos istállót a felújítás során a legújabb technológiával felszerelt pincévé alakították, melyben a folyamatos fejlesztések eredményeképp a XXI. századnak megfelelő feldolgozást sikerült megvalósítani. A reduktív eljárással készített bor megőrzi frissességét, gyümölcsös illatát és zamatát. Az új pinceág megépültével lehetőség nyílik hordós erjesztésre, ill. hordós, palackos érlelésre. A 0,4 ha területű szőlő a romos kis épülettel 1978-ban került a Nyári család birtokába. Levéltári adatok bizonyítják, hogy már 1858-ban épületegyüttes (pince és istálló) állt ezen a helyen. Az alsó szinten hegybe vájt pince, az emeleten a feldolgozó-helyiségek voltak, később ez lakótérré alakult: az itt dolgozó családok beköltöztek, ahogyan tette ezt az utolsó tulajdonos Barka család is. Idősebb Nyári Ödön először saját és családja örömére kezdett a borral foglalkozni. Egyre jobban összenőtt a heggyel, végül meghatározó egyéniségévé vált. Az ő szenvedélye ragadt át fiára, a jelenlegi tulajdonosra is.

Szigliget Borház Vinotéka

Szigliget Borház Vinotéka

Szigligeti Borház Vinotéka bemutatkozása. Neves magyar borászok palackos borainak értékesítése, kóstolása és vendéglátás szerepel a szolgáltatásaik között.

Tuti menü