Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balaton képes leírás - Szigliget.tlap.hu
részletek »

Balaton - Szigliget.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szigliget.tlap.hu » Balaton
Keresés
Találatok száma - 7 db
Balaton.hu

Balaton.hu

A Balaton.hu oldalán a Tó és 30 km-es körzetére vonatkozó, folyamatosan bővülő turisztikai, kulturális és gazdasági információk között tallózhat és foglalhat szállást. Balaton Média és Információs Központ weboldala.

Balatoni Információk

Balatoni Információk

Minden ami Balatonnal kapcsolatos: élővilága, tájak, természetvédelem, vízhőmérsékleti és időjárás-előrejelzések, vízi mentők, viharjelzés, kompmenetrend Szántód-Tihany között, balatoni hajózásmenetrendek, kikötők, kialakulása történelem, kultúra és a balatoni települések leírása.

Hajóállomás Szigliget

Hajóállomás Szigliget

Szigligeten 1936-ban épült hajókikötő és "kikötőház", mely jelenleg is hajóállomásként működik. A szigligeti hajókikötőből több, mint 20 Balaton-parti településre lehet hajóval eljutni menetrend szerinti hajójárattal. A hajóállomás közvetlen szomszédságában, impozáns környezetben helyezkedik el a 2001-ben épült vitorláskikötő. A kikötő 110 hajó befogadására alkalmas, az ideérkező vendégeket nyugodt környezet, kulturált körülmények, hideg-meleg vizes zuhanyozó, meleg konyhás büfé, grillezési lehetőség, gondozott park fogadja. Szívesen jönnek ide a vendégek, mivel a kikötő csendes, vasútvonal a közelben nincs, kiválóan alkalmas pihenésre, azon kívül a táj szépsége is nyugalmat, kikapcsolódást, felüdülést jelent. A kikötőhelyek éves és tartós bérleti formában igényelhetők. A Balatonon egyedülálló természeti környezetben, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén fekvő vitorláskikötő épületében 2 db 4 ágyas, teljesen felszerelt apartmanban várják a vendégeket. Ha teljes kikapcsolódásra vágyik, Szigliget az ideális hely!

Strand Szigligeten

Strand Szigligeten

A szigligeti fürdő kialakítása 1930-ban kezdődött, az akkor alakult fürdőegyesület kezdeményezésére. Mára a környék egyik legnépszerűbb strandja lett, mely gyönyörű környezetben fekszik. Elsősorban családias légkörével vált vonzóvá a vendégek számára. Különösen kedvelik a kisgyermekes családok, homokos medre miatt. A strand teljes zöldterülete 18.000 négyzetméter, a kiszolgáló épületeket 2004-ben újították fel. A parkolás a strand környékén ingyenes.

Vizállásjelentés

Vizállásjelentés

Tudnivalók a hidrológiai információkkal kapcsolatban. A Vízjelző Szolgálathoz napi rendszerességgel érkeznek adatok a vízfolyásokról mind a hazai, mind a külföldi vízügyi szervezetektől, szolgálatoktól. Ezek alapján készülnek azok a grafikonok, térképek és táblázatok, amelyek segítséget nyújtanak a Duna-medence aktuális hidrológiai viszonyainak megítéléséhez. A hazai és külföldi állomások közül az egyes vízgyűjtők, vízfolyások, állóvizek szempontjából mértékadó, illetve jellemző, valamint az előrejelzésekhez szükségesnek tartott állomások adatai találhatók meg a feldolgozásokban. A grafikonok az elmúlt 30 napban észlelt értékeket ábrázolják hiánytalan adatforgalom esetén napi két (reggeli és esti) adat felhasználásával.

Vízimentők

Vízimentők

Egyesületünk 1999. év őszén alakult Zánkán a Gyermeküdülő területén lévő téli épület valamelyikében. Közel 30-an gyűltünk össze azzal a szándékkal, hogy létrehozzunk egy olyan vízi mentéssel foglalkozó közhasznú egyesületet, amely hatékonyan tud segíteni a vízi balesetek felszámolásában és megelőzésében. Az alapító tagok között számos vitorlázó, úszó, a vizet szerető személy volt, és mindannyian elszántak voltunk abban, hogy tenni kell valamit, a kialakul helyzet tarthatatlan. Kezdetben a Balaton területére korlátoztuk működési tevékenységünket, de baj esetén számos alkalommal segítettünk más területeken is. Megalakulásunkkor a Vízi mentők Balatoni Szakszolgálata (VBSZ) nevet választottuk, ezzel is jelezve abbéli szándékunkat, hogy professzionális módon kívánunk tevékenykedni. Határozott elképzeléseinket elkezdtük megvalósítani, és ennek köszönhetően jöttek az eredmények. Számos oldalról közelíthetjük meg eredményességünket. Nézzünk ebből néhányat. Mára egyesületünk több mint háromszáz fős tagsággal bír, évente közel 10 vízi mentő tanfolyamot szervezünk, bonyolítunk le. Több száz iskolába jutottunk el prevenciós (megelőző) előadásainkkal.

Vízminőség

Vízminőség

A Balaton strandjainak fürdővízminőségét tudhatjuk meg az oldalról. A balatoni strandok fürdésre való alkalmasságának minősítését az illetékes ÁNTSZ-ek végzik akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alapján. A minősítés a kormányrendeletnek megfelelő összevont mikrobiológiai értékelés szerint készül. 78/2008. (IV. 3.) Kormányrendelet a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről.

Tuti menü